Dom

Różnice między garnkami tradycyjnymi a gastronomicznymi

Każda kuchnia powinna być wyposażona w taki sposób, aby przygotowywanie poszczególnych potraw odbywało się wystarczająco szybko i sprawnie. Dobrym rozwiązaniem jest wymiana zwykłych garnków na modele gastronomiczne, ponieważ charakteryzują się one znacznie większą wytrzymałością oraz funkcjonalnością. Poza tym mają spory wpływ na ostateczny smak przyrządzonych dań. Dużo wyjątkowo solidnych garnków gastronomicznych znajdziemy na https://termosy.com.pl/Garnki-gastronomiczne-Stalgast-c27.

Wysoka jakość za rozsądną cenę

Garnki gastronomiczne różnią się od tradycyjnych przede wszystkim tym, że są zazwyczaj wykonane z ponadprzeciętnie trwałej stali nierdzewnej i wyposażone we wbudowany aluminiowy rdzeń, który znakomicie rozprowadza ciepło po całym naczyniu. Dzięki temu służą przez wiele lat, nagrzewają się w mgnieniu oka i są optymalnie zabezpieczone przed przypaleniem.

Drugi istotny wyróżnik to znacznie większa liczba dostępnych rodzajów. W sklepach bez problemu kupimy choćby wersje przeznaczone do: przygotowywania mleka i sosów, gotowania na parze, duszenia bez pokrywki czy produkowania soków z owoców oraz warzyw. Garnki średnie mają przy tym pojemność od 2 do 34 litrów, natomiast duże nawet do 100 litrów.

Dodajmy, że w przeciwieństwie do zwykłych modeli omawiane naczynia posiadają w większości solidne dno składające się z aż 3 warstw, są bardzo ergonomiczne w eksploatacji i łatwe w czyszczeniu, a poza tym dzięki zastosowanej technologii Impact zapewniają krótszy czas gotowania i całkiem sporą oszczędność energii. Wszystko to powoduje, że z pewnością warto je kupić do własnej kuchni.

 

Podziel się!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia − 6 =