Kuchnia polska ma wielu zwolenników zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Niejednokrotnie turyści z zagranicy zachwycają się smakiem tradycyjnych polskich dań, jak pierogi, bigos czy kotlet schabowy. Warto zatem wykorzystać rodowe tradycje kulinarne, by zorganizować niezapomnianą biesiadę. Menu złożone ze znanych i lubianych przez wszystkich dań, sprawi że nie trzeba martwić się o to, iż komuś coś nie posmakuje, a wręcz przeciwnie – z pewnością wszystkie posiłki szybko znikną ze stołów. Jakie zatem dania wybrać na tego typu imprezę?
Trudno zdecydować się na wybór kilku dań z tak rozległego zbioru staropolskich dań. Z pewnością na biesiadzie nie może zabraknąć golonki w piwie, karkówki wieprzowej, czy też klusek ziemniaczanych z prażoną cebulką. Doskonałym pomysłem będzie zatem tak zwane koryto biesiadne, które w jednym miejscu, a więc w tym przypadku w pięknie przystrojonym drewnianym korytku, zawiera kilka rodzajów posiłku. To bardzo oryginalne rozwiązanie, które zachwyci każdego biesiadnika.