Life & Style

Tradycyjna polska biesiada – pomysł na imprezowe menu

Kuchnia polska ma wielu zwolenników zarówno w kraju, jak i poza jego granicami. Niejednokrotnie turyści z zagranicy zachwycają się smakiem tradycyjnych polskich dań, jak pierogi, bigos czy kotlet schabowy. Warto zatem wykorzystać rodowe tradycje kulinarne, by zorganizować niezapomnianą biesiadę. Menu złożone ze znanych i lubianych przez wszystkich dań, sprawi że nie trzeba martwić się o to, iż komuś coś nie posmakuje, a wręcz przeciwnie – z pewnością wszystkie posiłki szybko znikną ze stołów. Jakie zatem dania wybrać na tego typu imprezę?

Kulinarny miszmasz

Trudno zdecydować się na wybór kilku dań z tak rozległego zbioru staropolskich dań. Z pewnością na biesiadzie nie może zabraknąć golonki w piwie, karkówki wieprzowej, czy też klusek ziemniaczanych z prażoną cebulką. Doskonałym pomysłem będzie zatem tak zwane koryto biesiadne, które w jednym miejscu, a więc w tym przypadku w pięknie przystrojonym drewnianym korytku, zawiera kilka rodzajów posiłku. To bardzo oryginalne rozwiązanie, które zachwyci każdego biesiadnika.

Podziel się!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwa × trzy =