Polecamy

Wypieki na szeroką skalę – jakie sprzęty są potrzebne, aby hurtowo sprzedawać pieczywo?

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

W naszym kraju funkcjonuje bardzo wiele piekarni, czyli lokali gastronomicznych specjalizujących się w wytwarzaniu i sprzedawaniu chleba, bułek oraz innych wypieków. Ze względu na wąski profil produkcyjny wymagają one zawsze profesjonalnego wyposażenia. Najważniejszym pożądanym urządzeniem jest oczywiście piec przeznaczony do ostatecznej obróbki termicznej wszelkich wyrobów. Zdecydowanie najlepiej sprawdza się model konwekcyjno-parowy, ponieważ oferuje kilka użytecznych funkcji. 

Pamiętajmy o rozwiązaniach umożliwiających sprawne przygotowanie ciasta

Piec konwekcyjno-parowy znakomicie radzi sobie z szybkim, a przede wszystkim równomiernym pieczeniem bochenków chleba, bułeczek, ciast czy rogalików. Posiada on w swojej konstrukcji wentylator odpowiedzialny za rozprowadzanie ciepłego powietrza, a także natrysk parowy zapewniający jednolite zarumienienie powierzchni wypieków. Alternatywę stanowi piec komorowy (zajmuje znacznie więcej miejsca), wózkowy (wyjątkowo komfortowy w obsłudze) oraz obrotowy (z obracającymi się półkami). Niezwykle przydatne okazują się również profesjonalne krajalnice, pozwalające na automatyczne dzielenie chleba na kromki o różnej grubości (w zależności od preferencji klienta). Funkcjonalne modele posiada w swoim bogatym asortymencie sklep internetowy, który znajdziemy na https://ibis.net.pl/sklep/krajalnice-do-chleba/. Oto pozostałe godne polecenia sprzęty:

– wolnostojący mikser planetarny z pojemną misą – służy do perfekcyjnego mieszania, składników na masę,

– wałkownica – do rozpłaszczania kul ciasta,

– maszyna porcjująca,

– garownik opóźniający, 

– witryna ekspozycyjna,

– ubijaczka planetarna.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Czym się charakteryzuje kubizm?
Kubizm był pierwszym modernistycznym ruchem artystycznym, rozwiniętym w Paryżu na początku XX wieku przez Pabla Picassa i Georgesa Braque’a. Kubistyczny […]
Co montuje się na ulicach, by zapewnić bezpieczeństwo przechodniom?
Co montuje się na ulicach, by zapewnić bezpieczeństwo przechodniom?
Bezpieczeństwo uczestników ruchu drogowego jest podstawową kwestią, o którą dbają zarówno zarządcy dróg, jak i osoby będące kierowcami. O ile […]
Jakie naczynia kupić do naszej restauracji?
Jakie naczynia kupić do naszej restauracji?
Prowadzenie restauracji jest przedsięwzięciem wieloaspektowym. Aby nasz lokal się utrzymał, i co ważne, przynosił zyski, konieczne jest posiadanie wiedzy z […]
Ostatnie wpisy